Alege cea mai buna asigurare!

Asigurari Auto

Obtine cel mai mic pret pentru asigurarea auto obligatorie (RCA) si cea mai convenabila oferta pentru asigurarea CASCO a masinii tale.

Dupa cum am precizat si anterior asigurarile auto sunt ramificate in trei segmente, iar in acest articol vom discuta cate putin despre fiecare segment de asigurare in parte.
 
 1. Asigurarea de raspundere civila auto
 • asa numita polita RCA este cea mai populara asigurare auto din Romania deoarece este o asigurare obligatorie de raspundere civila a proprietarului masinii fata de terte persoane pe care le poate accidenta sau rani din culpa sa; pentru a se evita situatiile in care soferul nu poate plati pagubele produse de el in circulatia pe drumurile publice s-a luat aceasta masura care reglementeaza daunele ce pot fi acoperite printr-o polita de asigurare auto (RCA) si anume pentru pagubele materiale sunt alocati 1000000 Euro, iar pentru vatamari corporale aceasta suma este de 5 ori mai mare si anume 5000000 Euro.
 • aceasta polita de asigurare pana in prezent este reglementata sa actioneze decat ca si polita de raspundere civila astfel incat asiguratul nu poate beneficia de despagubiri utilizand propria sa polita, insa pe viitor se discuta modificarea legislatiei de ASF astfel incat proprietarii politelor RCA sa poata folosi propria polita pentru a-si plati reparatiile propriului autovehicul, ceea ce ne va face pe toti sa ne gandim de doua ori la aisguratul pe care il vom alege in momentul incheierii unei polite RCA.
 • pretul unei polite RCA variaza foarte mult in functie de cativa factori pe care ii vom prezenta mai jos:
a)Varsta sau codul CAEN al asiguratului care are o proponderenta mare in ceea ce priveste pretul mic sau mare al asigurarii consinderandu-se urmatoarele: un sofer care are sub 30 de ani este un tanar fara experienta si cu chef de adrenalina fiind pasibil de un accident intr-o proportie mai mare fata de un sofer cu varsta peste 30 de ani. Codul CAEN al asiguratilor persoane juridice este de asemenea un criteriu important pentru stabilirea riscurilor in cadrul unei polite RCA, motiv pentru care transportatorii de persoane sau marfuri se considera ca sunt mai pasibili de un accident prin manierea acestui job fata de o firma care sa zicem activeaza in domeniul comertului.
b)Categoria auto are de asemenea o importanta semnificativa avand in vedere riscurile producerii unui accident si pagubele care rees in urma accidentului, astfel incat au fost grupate in urmatoarele categorii: autoturisme, motociclete, transport marfa, tractor, bicicleta cu motor (moped), transport persoane, remorca/semiremorca sau alte categorii.
c)Masa maxima autorizata este caracteristica principala care determina scumpirea pretului politei RCA in functie de greutatea maxima admisa pe care autovehicolul poate sa-l transporte deoarece se considera ca un autovehicol care este mai greu produce pagube mai mari in momentul impactului tocmai datorita greutatii lui.
d)Pentru autovehicolele care presteaza transport de persoane, politele RCA se scumpesc o data cu numarul total al locurilor din masina, aici incluzand atat numarul de locuri de pe scaune cat si cele din picioare.
e)Istoricul daunelor este de asemenea un criteriu important in functie de care variaza pretul unei polite RCA astfel incat a fost implementat un sistem numit Bonus-Malus care ii spune asiguratorului daca asiguratul a avut sau nu daune in trecut pentru a-i stabilii pretul viitoarei polite. In sensul acesta sistemul Bonus-Malus actioneaza in felul urmator: pentru fiecare 6 luni in care asiguratul nu a avut nici o dauna acesta primeste un punct bonus la polita ceea ce se concretizeaza printr-o reducere intre 3% si 5%, insa in acelasi timp daca in trecut asiguratul a avut un accident si a utilizat polita RCA acesta va primi o majorare a pretului cuprinsa intre 5% si 20%.
 
 1. Asigurarile CASCO
 • In cadrul politelor facultative de masini, si anume a asigurarilor CASCO discutam despre asigurarea masinii proprietarului in diferite conditii, acoperind o gama larga de riscuri cum ar fi:
a)apa la motor
b)furt chei
c)circulatie inafara drumurilor publice
d)reparatii in regie proprie
e)incendiu, traznet, explozie
f)furt total sau partial
g)spargere, ciobire, zgariere, etc
 • Pretul acestei polite creste in functie de cerintele asiguratului si aria de acoperire a riscurilor si totodata in functie de varsta autovehicolului, de sistemele de securitate pe care le are masina, de istoricul masinii, de valoarea fransizei precum si de parametrii tehnici ai autovehicolului.
 
 1. Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier (asigurarea CMR)
Activitatea de transport a marfurilor implica multe riscuri, motiv pentru care in sprijinul transportatorilor de marfuri a venit aceasta polita CMR care are menirea de a asigura marfa pe care o transporta carausul in diferite conditii, iar riscurile cuprinse intr-o astfel de polita de asigurare variaza intre:
 • pierderea sau avarierea marfii
 • Furt
 • Deprecierea sau alterarea marfurilor transportate
 • Deprecierea prin inghet a marfurilor transportate
Aceste polite de asigurare a marfurilor se pot incheia atat pentru Romania (RTR) cat si pentru strainatate (CMR) pe diferite segmente de timp, de obicei 12 luni.

Testimoniale

Ce spun clientii nostri?

Iti multumim pentru ca ne lasi sa iti fim alaturi si la bine si la rau, motiv pentru care te invitam sa-ti spui parerea cu privire la serviciile noastre.

Multumim frumos pentru reducerea primita din partea agentului de asigurari. Recomand cu placere.

Marius Max - client

Draga Andrei, In luna martie, responsabilitatea ta era sa te pregatesti pentru examenul de acreditare. In contextul in care erai deja aglomerat, ai pregatit discutiile cu clientii si ai facut vanzarea, astfel incat, am reusit sa depasim targetele impuse, pe agentie! Iti multumesc!

Daniela Covaciu - Manager Professional Broker

Recomand. Livrare foarte rapida. Pretul cel mai bun

Calin Lerint - client

Multumesc pentru asigurare! recomand tuturor cu incredere!

Bogdan Cret - client

Imi place foarte mult sa lucrez cu dvs: rapid si profesional

Alina Neagrau - client

Colaboratori

Broker de Asigurari Professional Compania de Transport Cargo Trans Sal Transport Persoane Doriszcris SRL Cariera de Piatra Urvis Alchim Aliment SRL Firma de Transport Pirtea Logistic Trans SRL Asociatia de Vanatori Fazanul de Aur N&S Prodex SRLNokiplast SalontaSalbeton SalontaScoala de Soferi AUTO BORA DRIVER SRL

Contact

0745677227

Detalii de contact:

Mesaj:

Cere o oferta de asigurare

Detalii de contact:

Tipul de asigurare: