21.11.2017
·
0 comentarii
eMag.ro, unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, este activ si pe piata de brokeraj, intermediind asigurari de trei feluri:
In trecut am cumparat o asigurare RCA de la eMag.ro si pot sa spun ca am avut o experienta cu ei, motiv pentru care scriu acest articol. Am intrat pe
site-ul lor in sectiunea asigurarilor auto si cu buletinul si talonul masinii in fata m-am apucat sa introduc datele respective in calculatorul de preturi pentru a afla cel mai mic pret si totodata cel mai bun pret pentru masina mea. Am primit oferte de la toti asiguratorii, respectiv Uniqa, Asirom, Omniasig, Allianz Tiriac, Groupama, Generali, Euroins si City Insurance. Preturile afisate erau diferite in functie de compania de asigurari pe care o alegeam, insa nu era nici o diferenta fata de preturile pe care le obtinusem eu personal de la brokerul meu. Dupa ce m-am gandit exact care este compania pe care o prefer am finalizat comanda respectiva. Dupa cateva minute am fost contactat de catre o domnisoara din partea eMag, departamentul asigurarilor pentru a confirma faptul ca doresc sa achizitionez acea asigurare. La telefon mi-a repetat datele introduse de mine, insa eu nu avem buletinul si talonul masinii sa o verific daca intradevar ceea ce spune ea acolo e ok sau nu, insa am lasat-o sa termine si mi s-a spus ca in 2-3 zile imi va ajunge asigurarea. Dupa cum era de asteptat dupa 2-3 zile mi-a si ajuns asigurarea intr-un plic, la compania pe care am ales-o, si la pretul afisat pe site-ul lor.
Dupa aceasta experienta as putea trage cateva plusuri si minusuri cu privire la asigurarile vandute de eMag.ro
Avantaje:
- comoditate: intradevar este comod sa comanzi de la ei, intri pe site, adaugi informatiile cerute si asigurarea ajunge in 2-3 zile, fara sa iesi tu din casa, sa cauti un broker sau asigurator, pe frig, pe zapada, pe caldura etc.
- satisfactia lucrului facut de tine: intradevar ai o anumita satisfactie in momentul in care iti intocmesti tu propria polita de asigurare.
- beneficiezi de toate ofertele: dupa ce ai introdus toate datele cerute, beneficiezi de toate ofertele asiguratorilor, motiv pentru care poti sa vezi care este cea mai ieftina oferta de asigurare.
- reminder RCA: sincer sa fiu nu stiu exact unde sa introduc acest remonder, la plusuri sau la minusuri, deoarece acest reminder te zapaceste inainte cu 1 luna de a-ti expira asigurarea, atat pe telefon cu sms-uri, cat si pe email unde iti trimite email-uri de iti scoate peri albi.
Dezavantaje:
- asigurarea iti ajunge acasa doar dupa 2-3 zile, nu pe loc, cum e la un broker sau direct la asigurator.
- trebuie sa fii atent, si sa iti asumi ceea ce completezi in calculatorul respectiv de pe site-ul lor, fata de metoda clasica la un broker, unde ii dau buletinul, talonul, iar daca el greseste ceva, raspunde de gresala sa.
- tipuri de asigurari limitate: rca, locuinte, calatorii
- in cazul in care pentru RCA lucrurile sunt destul de simple, pentru o asigurare de locuinta sau una de calatorii, lucrurile stau considerabil mai diferit deoarece trebuie sa fim atenti ce asigurator alegem, ce clauze avem incluse, ce excluderi exista, care sunt termenii si conditiile asigurarii. Pentru asigurarile facultative consider ca nu sunt o alegere buna, deoarece pentru o astfel de asigurare ai nevoie de consiliere din partea unei persoane pregatite.
- limitarea la anumiti asiguratori: de exemplu pentru asigurarile de calatorie, am incercat sa aflu o oferta pentru viitorul meu concediu, insa am primit oferte doar de la 4 asiguratori (Ergo, Euroins, Allianz Tiriac, Gothaer), desi pe piata exista mult mai multi asiguratori de unde sa aleg.
- cumpararea in necunostinta de cauza: in cazul in care nu citim cu atentie termenii si conditiile, si totodata nu intelegem exact asa cum sunt, riscam sa cumparam o asigurare facultativa care nu ne asigura pe nevoile pe care noi le dorim si in caz de dauna s-ar putea sa avem surpriza ca: "potrivit clauzei X de la pct. 31 asiguratorul nu isi asuma raspunderea pentru riscul ETC".
- pentru multi dintre navigatorii pe internet, termenii ca: serie sasiu, serie CIV, masa maxima admisa, etc sunt notiuni noi, pe care nu le gasesc asa de usor in talon, motiv pentru care pierd mult timp pana reusesc sa introduca toate informatiile in calculatorul de preturi de pe eMag.
- in cazul unei daune, parca e altfel cand mergi la biroul brokerului tau pentru a cere explicatii face-to-face, pentru a cere recomandari sau sugestii decat sa suni la un call center, sa astepti sa fii preluat si sa discuti asa telefonic.
Da, cam acestea sunt beneficiile si dezavantajele pe care eu le consider cu privire la asigurarile intermediate de
eMag.ro.
Te invit si pe tine sa iti spui parerea printr-un comentariu cu privire la subiectul eMag.ro si asigurarile intermediate de ei.
Comentarii
Nu avem nici un comentariu la acest articol