10.01.2017
·
0 comentarii
Consumul de alcool la volan genereaza peste 15% din cazurile de accidente mortale in Romania, motiv pentru care soferii prinsi la volanul masinii cu o concentratie de peste 0.8 g/l de alcool pur in sange sunt aspru trasi la raspundere de catre toate organele de control.
- In momentul in care s-a produs un accident, iar soferul autovehiculului a consumat bauturi alcoolice si are o asigurare valabila societatea de asigurare este OBLIGATA sa plateasca daunele produse de acesta, insa dupa finalizarea dosarului de dauna, asiguratorul se va constitui parte civila in procesul de recuperare a prejudiciului material de la soferul inculpat. Practic victima accidentului nu va avea de suferit din pricina faptului ca soferul care l-a lovit a consumat bauturi alcoolice, insa soferul inculpat va trebui sa suporte toate daunele produse indiferent de tipul de asigurare pe care il are: RCA, CASCO.
- Din aceasi categorie fac parte si circulatia sub influenta substantelor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare, precum si participarea la intreceri neautorizate, iar in cazul unui accident se va proceda la fel ca in cazul unui accident datorat unui sofer care a consumat bauturi alcoolice.
Societatilor de asigurare le este permisa
recuperarea prejudiciilor de la persoanele respunzatoare de accidentul auto si in urmatoarele cauze:
- accidentul a fost produs cu intentie.
- persoana raspunzatoare de producerea daunei a condus vehiculul fara consimtamantul asiguratului.
- autorul accidentului incearca sa se sustraga de la urmarire.
Comentarii
Nu avem nici un comentariu la acest articol